Coach Serdar Dayat vertelt over de achtergrond na de breuk

Serdar Dayat was ongeveer twee en een halve maand coach van Türkgücü München. In negen wedstrijden waren er twee overwinningen, één gelijkspel en zes nederlagen. Vorige week besloten de club en de 51-jarige club in onderling overleg “om de samenwerking om gezondheidsredenen stop te zetten voordat het contract afloopt”. Maar dit roept vragen op.

Dayat spreekt in het eerste interview na de breuk Sport 1 Over zijn tijd bij de derde graad en geeft de reden van zijn vertrek. (Service: Third Squad Table)

Sport 1: Meneer Dayat, waarom komt het plotselinge einde in Türkgücü? Ze zouden rugklachten hebben gehad, zeiden ze. Of is het slechts een excuus en waren er meningsverschillen?

Sardar Dayat: Ik kwam naar Türkgücü voor hulp. Ik ben opgegroeid in München en speelde voor deze club toen ik jong was. Er waren dus ook emotionele redenen toen ik de uitdaging aanging. Het was een eerlijke beslissing en ik begon me goed te voelen. In de jaren daarna vervaagde dit gevoel. Het had echter geen invloed op mijn rug. Dus mijn rug is nog steeds in orde. Een coach heeft echter een harmonieuze omgeving en de nodige rust nodig om effectief te kunnen functioneren. Aan deze randvoorwaarden is helaas niet vanaf het begin voldaan.

Alle Third League-wedstrijden en nog veel meer – live en op aanvraag in MagentaSport | Tonen

“… omdat de club mij na aan het hart ligt”

Sport 1: Berisping aan ambtenaren. Je stem is bitter.

Dayat: Ik ben helemaal niet bitter. Ik deed het in Türkgücü voor heel weinig geld omdat de club me na aan het hart ligt. Uiteindelijk kwam ik ook naar de club. Dat weten de betrokkenen ook.

READ  58-jarige gearresteerd voor het stelen van foto's van Van Gogh en Frans Hals Nurnberger Platt
Sport 1-verslaggever Reinhard Frank (rechts) ontmoette elkaar op de Marienplatz in München voor een interview met Serdar Dayat. © Reinhard Frank

Sport 1: Met twee overwinningen in tien competitiewedstrijden is uw record overtuigend. Als u terugkijkt, hoe zou u uw atletische prestaties beoordelen? (Nieuws: alles over het derde deel)

Dayat: In de competitie stond ik aan de zijlijn in negen wedstrijden, waarin we twee overwinningen en één gelijkspel hadden. We versloegen München en Unterhaching in de Toto Cup in 1860, waarmee we de weg vrijmaakten voor de DFB Cup volgend jaar. En als ik erop terugkijk, was het natuurlijk gemengd. U moet er echter rekening mee houden dat de omstandigheden in mijn situatie heel anders waren dan vóór mijn tijd.

Sport 1: Kunt u specifiek zijn?

Dayat: Onze troeven in de aanval, namelijk Serkan Sarrer en Peter Slaskovic, hebben 23 goals gescoord en 15 meer gescoord. Dat zijn 38 gescoorde punten. Türkgücü scoorde dit seizoen in totaal 44 doelpunten. Beiden zijn dus verantwoordelijk voor 86 procent van alle goals. Ik moest het zonder deze offensieve troepen stellen, grotendeels vanwege slachtoffers. Je moet dit in gedachten houden en een andere kijk hebben als het gaat om mijn prestaties. Zo scoorde Türkgücü voor mijn tijd gemiddeld 1,5 punten met Sercan in het team. Met Sararer scoorde ze 1,67 punten.

“Mensen trekken graag overhaaste conclusies.”

Sport 1: De enige reden?

Dayat: Daarnaast kwamen er in de winter veel spelers bij het team, zoals Niemann, Maier, Awoudja of Röser. Daar zijn deze spelers natuurlijk aan gewend geraakt. Gezien de omstandigheden was het geen gemakkelijke tijd, maar ik denk dat ik heb geprobeerd de beste resultaten te behalen. In ons eerste jaar als nieuwkomer hielden we de competitie en maakten we de weg vrij voor de DFB Cup. Ik zie het niet zo slecht als het werd afgebeeld. Maar ik begrijp natuurlijk de dynamiek in het huidige snelle voetbaltijdperk. Mensen trekken graag conclusies. Maar ik raakte eraan gewend. Daarvoor zit u lang genoeg in zaken.

READ  Previous Facebook Exec shared Orwellian's plan to purge Tories from Bronson Stocking
Na rust in Türkgücü München keert Serdar Dayat nu terug naar Turkije
Na rust in Türkgücü München keert Serdar Dayat nu terug naar Turkije © Foto

Sport 1: Ben je teleurgesteld? Heb ik een fout gemaakt?

Dayat: Ik was niet teleurgesteld dat ik, zoals eerder vermeld, gewend raakte aan het hoge tempo van voetbal en besluitvorming. Maar ik kan niet zeggen dat het niet fout is gegaan. Om succesvol te zijn in deze branche, moeten de verantwoordelijkheidsgebieden duidelijk worden gedefinieerd. Iedereen zou alleen verantwoordelijk moeten zijn voor die dingen waarvoor hij verantwoordelijk is. Helaas was die duidelijke definitie er niet in de twee en een halve maand. Als deze duidelijke definitie ontbreekt, is angst onvermijdelijk. Mijn fout was dat ik vertrouwde. Om een ​​gezonde basis te bieden voor een succesvolle trainingsactiviteit.

‘Een kwestie van fokken’

Sport 1: Bij het begin van je carrière klaagde Peter Neururer erover dat je niet legaal een trainingslicentie had behaald. Hoe voel je je nu? Hij moet tevredenheid vinden.

Dayat: Meneer Neururer probeerde door Persoonlijk naar voren te komen. Hij doet het graag, ook als het om anderen gaat. Hij heeft het ook in het verleden laten zien. Het is niet mijn manier om in het openbaar slecht over anderen te spreken. Het kan een fokprobleem zijn. Maar meneer Neuruer moet het zelf oplossen. Eerlijk gezegd kan het me niet schelen of hij zich goed voelt of niet. Ik kijk uit naar mezelf en ontwikkel mezelf verder – zowel persoonlijk als professioneel.

Sport 1: Hoe zie je Türkgücü gestationeerd? Is promotie naar de tweede klasse komend seizoen mogelijk?

Dayat: Dit seizoen was belangrijk voor de stabiliteit. Ik denk dat dit doel is bereikt. Volgend seizoen zal het echter ook niet gemakkelijk zijn. Men moet zich minder concentreren op vooruitgang dan op het creëren van duidelijke structuren en duidelijk omschreven verantwoordelijkheidsgebieden. Als dit werkt, zal er ook succes zijn. Als dit niet lukt, kan het een heel moeilijk seizoen worden.

READ  Renewable energy surpasses fossil fuels for European electricity in 2020

Sport 1: Wat zijn jouw toekomstplannen?

Dayat: Ik ben al heel lang in het bedrijfsleven en heb tot nu toe veel gezien. U heeft ook buiten Duitsland gewerkt, bijvoorbeeld in Turkije, Nederland, de Verenigde Staten, Zweden of Bulgarije. Ik was ook hoofdtrainer, assistent-coach en president van de academie. Tijdens mijn ambtsperiode als directeur van de academie in Fenerbahce had ik zeer nauw contact met de toenmalige sportdirecteur Damien Kumuli, die eerder werkte bij Arsenal, Tottenham Hotspur, Liverpool en AS Monaco.

Sport 1: Zijn er nog steeds verbindingen?

Dayat: Ja, ik heb nog steeds actief contact met mijn voormalige klasgenoten. Ik sta zeker nog steeds open voor het werk van de coach. Maar ook mijn andere activiteiten in het voetbal zullen indruk op me maken, aangezien ik door de jaren heen veel ervaring heb opgedaan op verschillende gebieden. We zullen zien hoe laat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *