Champions League-contract: furieus Napoli naar laatste 16 – Club Brugge scoort ook

SSC Napoli – Ajax Amsterdam 4:2 (2:0)

SSC Napoli vroeg in de achtste finales van de Champions League. De koplopers van de Serie A versloegen woensdag landskampioen Ajax Amsterdam met 4:2 (2:0), waarmee ze hun vierde overwinning op de vierde dag van Groep A behaalden en niet langer in een van de top twee van de overgebleven groep. Twee games om plaatsen te vervangen. De ploeg van Luciano Spalletti kan alleen onderschept worden door Liverpool FC met de Duitse coach Jurgen Klopp.

Hirving Lozano met een kopbal (4′) en Giacomo Rasbadori met een schot met links (16) maakten de boel al vroeg duidelijk met twee doelpunten op een 2-0 voorsprong in de eerste helft. Napoli profiteerde op het einde van zijn hoge mate van effectiviteit, terwijl Ajax zich met veel moed presenteerde. Kort na het einde van de eerste helft verkleinde Bremer Davy Clasen het verschil naar 2-1 voor Oranje (49e plaats). Even later legde de Duitse scheidsrechter Felix Zuer een handstraf op voor de gastheren na de video-assistent (VAR). Jurrien Timber werd neergeschoten en raakte gewond aan zijn arm door Tanguy Ndombelé (60). De Georgische Khvicha Kvaratskhelia zette de strafschop om naar 3:1 (62e plaats). Victor Osimhen, die net als Ndombele inviel als invaller, scoorde later om de vermeende stand op 4-1 te brengen, maar werd afgekeurd wegens buitenspel (79′). Een penalty omgezet door Steven Bergwijn – Juan Jesus had voormalig RB Leipzig-speler Brian Proby illegaal aangevallen – Ajax keerde terug naar 2:3 (83), voordat Osimhen de laatste 4:2 scoorde voor de Italianen (90).

READ  Markus Goges was getuige van een snelle opmars naar bondscoach

Atlético Madrid 0-0 Club Brugge

Club Brugge speelde vroeg in de speelronde van 16 een 0-0 gelijkspel bij Atlético Madrid. Zes punten achterstand op de Spanjaarden staat de Belg, die in het huidige toernooi nog geen doelpunt tegen heeft gekregen, op de eerste plaats en zit al in de ronde van 16. Van de andere kanshebbers in de groep, waaronder ook Bayer Leverkusen en FC Porto, kan op de resterende twee speeldagen slechts één team Brugge passeren.

Een scène kort voor rust zorgde voor opschudding toen scheidsrechter Danny McKelley (Nederland) de bezoekers bij de start een penalty toekende. Nahuel Molina uit Madrid zou Tajon Buchanan hebben laten vallen in het strafschopgebied van Atletico. Uit videobeelden bleek echter dat Buchanan eerder een blessure had opgelopen aan de achillespees van Molina. Dus maakte Makelele op advies van de VAR de beslissing terug en toonde Buchanan een gele kaart. Kort na het begin van de tweede helft werd het vermeende openingsdoelpunt van Angel Correa niet erkend voor de gastheren vanwege buitenspelpositie (48′). Correa stond buitenspel toen Saul Niguez assisteerde in de eerste helft, dus dit doelpunt (24) werd niet meegeteld. De Spanjaarden bleven drukken in de tweede helft, maar braken de Belgische lat niet. Brugge moest in de turbulente slotminuten echter uit de toon vallen nadat Kamal Souh geel en rood scoorde (82).