Captain Cambor betaalt zijn achterstand en wint ruim van Jong BSV | direct

SC Cambuur won vrijdag opnieuw in de Keuken Kampioen Divisie na twee opeenvolgende slips. De aanvoerder was thuis te sterk voor de Eindhovense jeugd, 5-1. Het duel tussen MVV en Helmond Sport leverde geen winnaar op: 1-1.

Cambor had in hun laatste twee competitieduels nog maar één punt verdiend en stond alleen op basis van een beter doelsaldo aan de top van de Eerste Divisie. De achtervolging van Mir City, die nu drie punten telt, is nog steeds in het spel.

De ploeg uit Leeuwarden kende een slechte start tegen Jong PSV. Jeremy Antonis maakte na vijf minuten zijn eerste doelpunt voor PSV Eindhoven 0-1. Kambour duurde niet lang om de schade te herstellen. Halverwege de eerste helft verscheen Jimmy Jacobs alleen tegen de doelman en maakte de middenvelder de stand 1-1.

Kambour stond zelfs voor rust met 3-1 voor. Doelpuntenmaker Robert Morin scoorde twee doelpunten, één keer met een knap schot, en hij scoorde dit seizoen zijn 19e en 20e doelpunt.

Een uur later eindigde de wedstrijd. Jacobs zorgde ’s avonds vanaf zijn tweede close-up voor 4-1. Door invaller werd Yarychino Antonia 5-1. Issa Kalon zag nog een doelwit, dat in de slotfase werd afgekeurd wegens buitenspel.

De MVV en Helmond Sport scoren niet allebei veel in een gelijkspel.

Er is geen winnaar van MVV-Helmond Sport

In Maastricht deelden MVV en Helmond Sport punten. Joeri Schroijen benutte tien minuten later een penalty in het voordeel van de thuisploeg, nadat hij zelf in het strafschopgebied was gedropt. In de tweede helft maakte Lance Dugvestigen gelijk met een kopbal: 1-1.

READ  Juventus toont interesse in PSV Xavi Simmons - voetbal

Door het gelijkspel is Helmond Sport, 14e, nu ongeslagen in zes competitieduels. De MVV blijft de nummer 17 en heeft nu zes punten meer dan FC Den Bosch.

Later op de avond zou Mir City weer naast Chief Kambour kunnen komen, maar dan moet de ploeg van coach Ole Tobiasen FC Dordrecht verslaan. Ook Telstar-Jong AZ is nog steeds op de show. Beide schermen beginnen om 21.00 uur.