Bitter einde bij WK hockey: Duitse vrouwen missen bronzen medaille nipt

Status: 17/07/2022 23:34 uur

Tranen vielen bij Nike Lorenz en ook de teleurstelling stond op hun gezicht: voor Duitse hockeyvrouwen explodeerde de droom om de langverwachte WK-medaille te winnen.

De ploeg van bondscoach Valentin Altenberg verloor zondag (17 juli 2022) slechts één dag na een bittere halve finale nederlaag in de play-off om de derde plaats in het Spaanse Terrassa met 1:2 (1:0) van Australië en miste daardoor de wedstrijd . Eerste WK-medaille in 24 jaar.

Nederland pakt goud

De gouden medaille ging vanavond naar Nederland. De wereldrecordkampioen won de finale met Duitse Bond-coach Jamelon Mulders tegen Argentinië in 3:1 (2:0) en won onder FIFA-paraplu voor de negende keer de gouden medaille.

Geweldig kampioenschap – maar ‘zeer teleurgesteld’

De Duitse international Cecile Piper zei na de wedstrijd om de derde plaats met tranen in haar ogen: “We zijn erg teleurgesteld. We hebben een geweldig toernooi gespeeld, we hebben ons goed ontwikkeld. Het is heel jammer dat we onze laatste wedstrijd hebben verloren.”

Lina Michel (13) maakte het selectiedoelpunt van de Duitse hockeybond. Stephanie Kershaw (48, 55) is tweevoudig Australisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen brons. De laatste keer dat Duitsland op het podium stond, was in 1998 op de derde plaats op het WK.

Enorme pech, zelfs in de halve finale

Minder dan 24 uur geleden leed DHB ondanks een sterk optreden in de halve finale een bittere 4-2 penalty shootout-nederlaag tegen Argentinië en miste daardoor nipt de finale.

De tegenslag die de dag ervoor optrad was aanvankelijk onmerkbaar voor de Duitse spelers. Beide teams begonnen snel. Kort voor de rust van het eerste kwartier beloonde Michel het DHB-team met een pass van Hanna Granitzki. Duitsland profiteerde echter niet van de volgende kansen en enkele hoekschoppen.

READ  Atletiek: Nardelli mist de finale van het seizoen

Australië een half uur zonder diploma

Australië kwam zelden in de buurt van het doel van de tegenstander en schoot de eerste 30 minuten niet op het Duitse doel. Als de tweevoudig wereldkampioen een weg naar voren zocht, verdedigde “Danas” constant.

De tweede helft begon onstuimig en beide keepers moesten meerdere keren ingrijpen. Maar nadat Duitsland de voorlopige beslissing verschillende keren had gemist, lukte het Kershaw eindelijk, gelijkspel en kort daarna opnieuw scoren. Duitse vrouwen herstelden niet van deze dubbele klap.