Bedankt Haaland! Noorwegen verrast tegen Nederland bij terugkeer Van Gaal

“Tulp Generaal” Louis van Gaal is terug op zijn post in Nederland. Maar in zijn debuut was er geen overwinning voor “Oranje”. Omdat de Noor Erling Haaland iets tegen hem had.

Fotoserie met 16 foto’s

Nederland leed een beetje een val in de WK-kwalificaties. In Noorwegen was er bij de terugkeer van Bond-coach Louis van Gaal slechts 1:1 voor “Oranje”. Zelfs de Nederlanders bleven wel eens achter.

Zo ging het spel

In Oslo begonnen beide teams zeer actief, snel heen en weer slingerend in het “Olival Stadium”. Er waren enkele kansen, maar tot nu toe geen doelpunten. BVB-spits Erling Haaland scoorde het beste in de 16e minuut na een krachtige pass van Jens-Peter Heuge uit Frankfurt. Maar Haaland faalde vanwege ‘Oranje’-doelman Justin Bello.

De redding van de Noren kwam vier minuten later toen Haaland een hoge bal vanaf het halve veld greep, onder controle bracht en in het doel duwde. De 21-jarige had wat hulp van Virgil van Dijk, die de bal recht in zijn voet sloeg. Van daaruit sprong de velduitrusting richting het doel en draaide uiteindelijk in het net.

De Noor sprong na 1-0. (Bron: Bildbyran Images / imago)

Daardoor voerde Holland de druk op – en kwam tot een gelijkspel. Voormalig Bremer Davey Claassen profiteerde van een voorzet van Jorginho Wijnaldum naar 1:1 (36e minuut). In de tweede ronde was de keuze van Bondscoach van Gaal sterker, maar hij kon balbezit zelden omzetten in scoringskansen. Noorwegen lag echter in de tegenaanval en was bijna gelijk. Opnieuw was het Haaland die gevaarlijk voor het strafschopgebied verscheen, maar zijn schot belandde in de 64e minuut op de binnenpaal.

READ  Back to the Future Edition: Tom Holland vs. Marty McFly

Dus bleef ik bij 1-1 in Oslo. Dit betekent dat beide teams na vier wedstrijden zeven punten op hun rekening hebben staan. Turkije staat eerste in de groep met acht punten. Nederland treft zaterdag Montenegro, Noorwegen en Letland.