Atari 2600 Gyros – Monitormoordenaar? – MANIAC.de

Hallo lieverds,

Vandaag een interessant fenomeen gezien. (Ik voelde me op de een of andere manier aangetrokken tot technische fenomenen 😀)
Ik heb een Raspberry met RetroPie geïnstalleerd met iemand om een ​​paar rondes oude games te spelen. Onder hen was de Atari 2600-versie van de Gyros. Het titelscherm (met de aarde in het midden) bleef 10 of 15 minuten onopgemerkt.
Vervolgens knippert het exacte gepixelde oppervlak van de planeet op het scherm (HP IPS-scherm) als op dat moment witte beeldinhoud wordt weergegeven.
Ik heb al het mogelijke geprobeerd – selecteer een andere bron (omdat je dacht dat het op Raspberry was), zet het scherm uit en aan, zet uit en wacht, reset naar fabrieksinstellingen…
Niets hielp. Binnen ongeveer een half uur verdween het effect langzaam vanzelf.

De game zal nu waarschijnlijk in het ongewisse blijven… maar ik heb nog nooit zoiets gezien en ik wil de ervaring niet herhalen op mijn eigen scherm

Maar de reden daarvoor zal interessant zijn. Wat maakt de game (of emulatie) anders dan andere games? Mijn Raspbi draaide “normaal” op 1080p/60Hz. Dit fenomeen deed zich niet voor bij andere langdurige beeldinhoud op dit scherm. Volgens zelfdiagnose heeft de monitor iets meer dan 8000 uur afspeeltijd op zijn naam staan.

READ  Game Sales Award: GTA is weer op weg naar succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *