Android-gebruikers pas op: deze onopvallende wijziging kan al uw contacten verwijderen

Android-gebruikers pas op: deze onopvallende wijziging kan al uw contacten verwijderen

Android-gebruikers kunnen bij de nieuwe update voor een nare verrassing komen te staan. Hier leest u waarom hierdoor alle contacten van de smartphone zijn verdwenen.

Google brengt regelmatig zogenaamde systeemupdates uit voor Android-toestellen. Alle wijzigingen aan de verschillende diensten die gericht zijn op verbetering van het systeem zijn inbegrepen.

In de Kan updaten Nu is er een onopvallende wijziging die veel gebruikers kan treffen: “Als de synchronisatie via Google Contacts Sync is gedeactiveerd, worden eerder gesynchroniseerde contacten nu verwijderd van de Android-smartphone.”

Contacten verdwenen na Android-update? Dat moet je nu doen

Na de laatste Google-systeemupdate kunnen alle contacten van smartphones verdwijnen.

Foto: gevecht CHIP/Marcus

De optie is in de eerste plaats bedoeld voor gebruikers die zijn aangemeld met meerdere accounts op één apparaat, maar niet alle contacten willen zien. Tot op heden kunt u contacten alleen verbergen als u het Google-account onmiddellijk van het apparaat verwijdert. Nu hebben gebruikers hier een meer praktische optie.

Dit betekent echter ook dat alle contacten ineens kunnen verdwijnen als de synchronisatie wordt gedeactiveerd. Dit zou in eerste instantie voor veel gebruikers voor verwarring moeten zorgen. In zo’n situatie moet u eerst controleren of de contacten in contacten.google.com nog steeds beschikbaar. Als dit het geval is, moet u synchronisatie voor het Google-account opnieuw inschakelen in Instellingen onder “Wachtwoorden en accounts”.

Andere lezers zijn ook geïnteresseerd in:

READ  Apple verbiedt iMessage Beeper Mini voor Android

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *