Andere clubdromen, doelen en interesses: Wolfsburg’s Eridal legt zijn verhuizing naar Paderborn uit

Paderborn lijkt de nieuwe mijlpaal te zijn. Althans vanuit het standpunt van VfL Wolfsburg. Met John Iridal, na Julian Gustvan, tekende de volgende getalenteerde jongere uit het Bundesliga U-23-team een ​​profcontract in Oost-Westfaals. Eerder was de gaming-unie van Franconia (inclusief Anton Stach en Paul Seguin) beroemd vanwege het contracteren van ex-VfLers. De vele voorbeelden van voormalige Wolfsburgse jeugdvoetballers die voet aan de grond wisten te krijgen in het professionele veld zijn de jonge Australische speler zeker onbekend. Dit is een van de redenen die hem ertoe hebben aangezet om met de tweedeklasser de volgende stap te zetten.

Tonen

“Ich schaue immer, was sie machen und bin sehr stolz auf die Schritte, die sie in dieser Saison gemacht haben”, sagt Iredale über seine Ex-Kollegen Stach und Omar Marmoush (verliehen an St. Pauli Entscheid) deren Werdlusänge seine Entscheid. hebben. ‘Maar voordat ik me omdraaide, heb ik alleen met Julian gepraat.’ En het was lang niet nodig om de 21-jarige te overtuigen. “Hij vertelde me alleen maar goede dingen. Ik sprak met hem over de club, de omstandigheden en de mensen daar. Ik had meteen een goed gevoel.”

Andere clubs waren ook geïnteresseerd

Dit was wat het contract van VfLer in de zomer afloopt, ook tijdens gesprekken met clubfunctionarissen. ​Enkele andere Bundesliga-clubs hebben ook belangstelling getoond voor deze kwestieMaar Paderborn liet meer zien. In SC had ik echt het gevoel dat ze me wilden hebben. “En zo vervulde Iredale zijn grote droom in het profvoetbal, nadat hij twee jaar in Oost-Westfalen was.” Omdat het officieel is, ziet het er ook zo uit. Eindelijk kan ik het iedereen vertellen ”, zegt de spits trots.

READ  Japan won een toegangsbewijs voor het WK in Qatar door ook Australië en Saoedi-Arabië te verslaan

Hiervoor heeft hij ook een lange weg afgelegd, “Dat waren grote stappen voor mij en mijn gezin.”​ Geboren in Sydney, verhuisde hij in 2017 met zijn gezin naar Nederland, waar hij als jongere werd aangesteld bij sc Heerenveen. Hij verhuisde vervolgens twee jaar geleden alleen naar Wolfsburg. Door Corona en de langdurige voetblessure is het voor hem lastiger om zich te laten zien. Maar toen hij speelde, had Iredale altijd in de regionale competitie gespeeld en had hij altijd de beste prestatie in U23 (21 wedstrijden in totaal, 14 goals, 4 assists).

Ambitieuze doelen in Paderborn

En nu de volgende stap in Paderborn. De Clippers hebben ambitieuze doelen: “Ik wil regelmatig spelen. Ik moet hard werken om het niveau van de andere spelers te halen.” Maar als het zover is, wil ik volgend jaar de topscorer van het team zijn.“En het belangrijkste: hij wil aanvallen in het eerste elftal.” Ik hoopte in Wolfsburg te blijven, maar toen duidelijk werd dat ik hier niet in het eerste elftal kon komen, wist ik dat ik ergens anders heen moest. Waar ik in het eerste elftal kan spelen ”, zegt hij over zijn denkproces. Helaas was dat bij Wolfsburg niet mogelijk, maar nu kijk ik meer uit naar Paderborn. “

Maar Eridal wilde zich niet alleen voorstellen aan het eerste team in Wolfsburg, maar ook voor zijn tweede grote droom: Olympische Spelen in Tokio​ Australië komt in aanmerking. Iredale heeft nog geen last van het niet spelen van wedstrijden vanwege Corona in de regionale competitie. Maar hij blijft optimistisch: “Het was niet gemakkelijk. Ik hoop dat mijn verhuizing naar Paderborn mijn potentieel weerspiegelt. Ik hoop dat er een trainingskamp voor de wedstrijden komt waar ik mezelf kan laten zien.”

READ  Testwedstrijd WK handbal 2021: Noorwegen domineert Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *