Altijd een succes: Argentinië vs Nederland |  Landschap

Altijd een succes: Argentinië vs Nederland | Landschap

Doha

De wedstrijd Argentinië-Nederland roept herinneringen op aan grote voetbalwedstrijden. Het is weer zover op het WK in Qatar, in de kwartfinales op vrijdag (20:00 CET) in het Lusail Stadium.

Er zijn al vijf WK-wedstrijden geweest tussen de hemelsblauw-witten en de Oranjes, waarvan er slechts één in de groepsfase is, in 2006 – Lionel Messi’s debuut in de WK-finale in het Argentijnse nationale team.

WK-wedstrijden tussen Argentinië en Nederland:

WK 1974 in Duitsland, 26 juni, Parkstadion Gelsenkirchen: Argentinië heeft een zware klap gekregen. In de tweede ronde versloeg het Nederlands elftal met spelers als Johan Cruijff, Johan Neeskens of Ari Hahn en coach Rinus Michels Argentinië met 4-0. Cruijff scoorde twee doelpunten. Nederland verloor in de finale alleen van gastland Duitsland en Argentinië werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

WK 1978 in Argentinië, 25 juni, El Monumental Stadium, Buenos Aires: Argentinië versloeg Nederland met 3-1 in de finale na verlenging en vierde hun eerste WK-titel in de politiek controversiële Finale. De stand is 1-1 na 90 minuten. Superster Mario Kempes, de enige Europese legionair in het team, scoorde twee doelpunten in de wedstrijd voor het team van de Argentijnse coach Cesar Luis Menotti.

WK 1998 in Frankrijk, 4 juli, Stade Velodrome, Marseille: Nederland, met spelers als Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp, ​​won met 2-1 in de kwartfinales. De beslissing in wederom een ​​spannend duel kwam laat: de Argentijn Ariel Ortega kreeg in de 87e minuut een rode kaart en Bergkamp toonde zijn kunsten in de 90e minuut.Na een lange pass van Frank de Boer vanaf eigen helft in het Argentijnse strafschopgebied haalde de bal met maximale gevoeligheid uit de lucht. , maakte een schijnbeweging naar zijn tegenstander en richtte zijn buitenwreef in de verre hoek. Oranje verloor de halve finale van Brazilië na strafschoppen.

READ  Hockey - Duits dameshockey wint de tweede test tegen België - sport

WK 2006 in Duitsland, 21 juni, Arena Frankfurt: nul in de groepsfinale. Beide teams zijn al bevestigd voor de Ronde van 16. Geen grote scène, maar Messi’s eerste WK-optreden begint met de selectie. Nederland werd vervolgens uitgeschakeld door Portugal in de ronde van 16, en Argentinië versloeg Mexico in de eerste knock-outronde na verlenging, maar verloor van Duitsland na strafschoppen in de kwartfinales. De wedstrijd tegen Nederland zou vanaf het begin op het WK 2006 de enige wedstrijd van Messi blijven.

Wereldbeker 2014 in Brazilië, 9 juli, New Quimeca Arena, São Paulo: Het gaat om het bereiken van de Wereldbekerfinale in Rio. Het wordt geen spannende wedstrijd, maar wel heel spannend. Na 90 minuten is het weer 0-0. Maar deze keer is er een winnaar nodig. Extra tijd: zonder doelpunten. Argentinië zegeviert op strafschoppen en Messi haalt zijn eerste finale voor de Albiceleste. In de verlenging met 0-1 verloren van Duitsland.