Al Ittihad vrouwen in de interland, door België te verslaan

Het nationale damesvoetbalteam speelde dit jaar met enthousiasme maar niet veel hun internationale debuut. Tegen Nederland heb je woensdag wat meer precisie nodig. Dat weet de bondscoach ook.

Aachen (dpa) – De vreugde van Duitse voetballers over de succesvolle start van een nieuw internationaal wedstrijdjaar was op zijn best gedempt.

Na de 2-0 (1-0) overwinning op België in Aken kwam Svenia Hoth, in een goed humeur, tot een positieve conclusie: “Het was een goede start van het internationale seizoen. We weten natuurlijk dat we het veel beter kunnen doen. . “De Wolfsburgse vrouw zei:” Maar we kunnen. Voortbouwend op deze prestatie. “

In het minitoernooi “Three Countries. One Goal” nam Hoth na slechts twee minuten goed voorbereidend werk Lara Ball de leiding en speelde een sleutelrol in doelpunt 2. Leah Schuller (55) gebruikte een Hoth Wing met een ongecompliceerde pick-up Dat is het bekijken waard 18.30 uur (Eurosport), het Duitse Confederatieteam staat tegenover Europees kampioen Nederland in Venlo, dat afgelopen donderdag België 6: 1 versloeg.

Bondscoach Martina Voss Tecklenburg vond het optreden tegen België een geschikte basis, maar wees ook op tekortkomingen. “We zijn niet tevreden met de nauwkeurigheid, de laatste doorgang, de simpele oplossing. Veel van de vleugels kwamen niet waar ze moesten zijn. ‘Daar moeten we aan werken’, zei ze.

Voss-Tecklenburg had hun team een ​​zeer aanvallende methode voorgeschreven. Met het Franse legioen Dszenifer Maroszan en Sara Däbritz zette ik technisch gezien de beste Duitse spelers op het middenveld, en met Huth, Boehl en Schuller stuur ik drie snelle aanvallers het veld in.

READ  DFB-vrouwen aanvankelijk zonder Popp in Nederland

De eerste aanval van de wedstrijd resulteerde in een 1-0 stand. Daarna domineerde de DFB de wedstrijd, maar verplichte scoringskansen waren zeldzaam. Houth (11), verdediger Marina Hegring (21) en Sydney Le Mans (44) hadden het tweede doelpunt kunnen maken. De Duitse wedstrijd miste precisie, vooral voor en in het strafschopgebied van de tegenstander. De assist werd te ver of te moeilijk gespeeld.

Er was niet veel te zien over België in de aanval, in plaats daarvan concentreerde het Red Flame-team zich op het dichtknijpen van ruimtes ver voor hun eigen strafschopgebied. In de 25e minuut lag de bal zelfs in het Duitse net. Na een tegenaanval overwon de doelman van Julie Paisman, Merle Froms, maar de buitenspelvlag kwam laat op – een twijfelachtige beslissing.

In de eerste helft wisselde Voss-Tecklenburg, die langer dan 90 minuten geen veldspeler wilde inzetten. Hegerring werd vervangen door Lena Oberdorf en Linda Dalman viel in voor Le Mans. Hierdoor werd de snelheid in de Duitse wedstrijd iets opgevoerd, en daarmee werd het tweede doelpunt gescoord. Hoth stak over naar het midden, waar Schuller subtiel verder ging.

DFB-Elf voerde vervolgens de druk op. Een andere aanvallende speelster vierde haar internationale debuut met Nicole Anyumi, waarbij ze Paul een uur later verving en voor passes en een mooie vleugelspeler zorgde. Sjoeke Nüsken maakte ook haar debuut in het DFB-shirt. Er werden echter geen verdere bezoeken ontvangen.

© dpa-infocom, dpa: 210221-99-535389 / 4