Ajax strijdt wederom in een aantrekkelijke derby tegen PSV Eindhoven en blijft aan kop | direct

Een spannende wedstrijd tussen Ajax en Eindhoven eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel, waardoor het Amsterdamse team aan de top in de Nederlandse competitie bleef. PSV kwam snel binnen op 0-2 in de Johan Cruyff Arena, maar de thuisploeg pakte een punt.

Eindhoven kende een prima start in Amsterdam met twee goals van Iran Zahavi. In minuut 2 en 21 was hij de laatste stop van het Groot Eindhoven-offensief. Daarna zorgde Ajax voor extra druk en vlak voor rust scoorde Quincy Promise de 1-2.

Het maakte de eerste helft spannend en ook in de tweede helft gebeurde er veel met de ArenA. Sebastian Haller kwam na 65 minuten voor het eerst bij Anthony 2-2 en dat was het, ook al hadden beide ploegen nog volop kansen.

Door het gelijkspel is het verschil tussen koploper Ajax en nummer twee PSV slechts één punt, wat de Eredivisie erg spannend maakt. Feyenoord en Vitesse hebben drie punten minder dan de ploeg van Eric Ten Hag.

Op een zeer drukke woensdag in januari staat de volgende eerste wedstrijd al op het programma voor PSV Eindhoven. De ploeg van Roger Schmidt speelt thuis tegen Arizona om 18.45 uur, waarna Ajax vier dagen later om 16.45 uur thuis speelt tegen Feyenoord.

Sebastian Haller debuteerde in een Ajax-shirt.

Haller ontbreekt bij Ajax

Ajax begon tegen PSV zonder een record te kopen van Haller, die op de bank zat. Zakaria Lehbeid stond vooraan en Promise op tien, terwijl Mario Gotze niet fit genoeg was voor de uitploeg. Zahavi was net teruggekomen van blessure en was het die PSV binnen twee minuten op voorsprong zette na een fraaie bal van Doniel Malen.

READ  Nederland: Koppel ontvlucht quarantainehotel

Met 0-1 op het scorebord moest Ajax direct handelen en hem onder druk zetten, maar de ploeg van Schmidt was goed verdedigend. PSV kwam met een vrije trap van Philipp Max dicht bij de 0-2. André Onana kon de harde weddenschap nauwelijks omdraaien.

In de 21e minuut was het 0-2 en misschien was de aanval van PSV dit keer beter. De ploeg van Schmidt profiteerde van het balverlies van Ajax in hun eigen stadionhelft en wederom was Malin de manager en Zahavi was de perfecte finish.

Frustratie over de achterstand was duidelijk bij Ajax. Anthony sloeg de bal op de tribune na wederom een ​​mislukte aanval op Amsterdam, maar in de slotfase van de eerste helft versterkte Ajax de druk. Rechtsback Nasir Mazraoui stoomde op en maakte een goede voorsprong, waarna Tadic goed de paal raakte.

Vijf minuten voor tijd van de eerste helft scoorde Ajax. Tadic gaf de leiding en Promis raakte de achterkant van het net, waardoor het na de spannende eerste helft 1-2 op het scorebord kwam te staan.

Eran Zahavi bezorgde PSV voor rust een comfortabele 0-2-voorsprong in de Arena.

Hij wees het doel van Haller af

Bij de start van de tweede helft debuteerde Haller voor Ajax. De Ivoriaanse international kwam in de plaats van LaPiad, en het lijkt erop dat hij niet lang nodig had om zijn eerste doelpunt in de Nederlandse competitie sinds 2017 te scoren. Na een pass van Tadic sloeg Haller de bal in de 49e minuut langs Yvonne Mvogo, PSV-doelman, maar de video-assistent-scheidsrechter zag dat het buitenspel stond. Met moeite. .

READ  2. Monsterlevering per zeevracht van Rwanda naar Nederland ‹ Fruit Portal

Ook na rust was er veel te doen bij ArenA. Onana moest opnieuw redden uit een vrije trap van Max en ook de Kameroener moest in actie komen met een kopbal van Zahavi. Aan de andere kant kreeg Mvogo een koptekst antwoord van Anthony.

Uit angst voor het verliezen van de leiding voerde Ajax de druk weer op en leidde het na 65 minuten tot 2-2. De fysiek sterke Haller bewees zijn waarde door de bal niet in het strafschopgebied te slaan en merkte dat Anthony de wedstrijd kalm beëindigde.

Ajax kreeg vervolgens kansen om de comeback af te maken. Promis scoorde twee keer in een gunstige positie en verdediger Olivier Buscali glipte de bal bijna in eigen doel. De laatste tien minuten – met de terugkeer van Ajax-middenvelder Mohamed Koudos – waren erg spannend. Beide teams hadden de kans om het winnende doelpunt te scoren, maar ze bleef 2-2 in de eerste spannende wedstrijd van het seizoen.

Het ontslag was groot voor de Ajacieden na het gelijkspel van Anthony.