Feyenoord sluit 2020 af met een mooie zege | Amerikaans voetbal

Drie minuten later kwam Stephen Burgess in botsing met doelman Erwin Mulder. Daarna trok Feyenoord zich wat terug, maar in de 22e minuut had de invaller van Nico Jorgensen, Luciano Narsing, goed moeten scoren. Maar de snelle aanvaller vond Mulder zijn weg naar een vrije positie.

Feyenoord-scheidsrechter, wat ontbrak was een treffer. Brian Linsen was ook dichtbij, maar hij is weg. Even later raakte een goed gespeelde Narsingh de lat achter Mulder.

Verdiende doelen

Henk Veerman kreeg in de 44e minuut de eerste echte kans voor Heerenveen, maar zijn pin vanuit een lastige hoek faalde hopeloos.

Gefeliciteerd Brian Linsen met zijn doelpunt.

Kort na rust was er nog het doelpunt dat hij verdiende voor de gastclub. Terrell Malasia gaf de bal van links naar de volgende Linsen: 1-0. Tien minuten later was het dezelfde Linsen die de score verdubbelde. Lutsharel Geertruida hield de bal goed vast, en gaf de bal aan Berghuis, die vervolgens zijn ploegmaat voorin bediende: 2-0.

De hattrick

Daarna is het lot al uitgespeeld. De Rotterdams waren niet meer nodig en Heerenveen niet. Echter, Linssen mocht in een hoekschop 3-0 scoren. Daarmee bedroog hij meteen de hoed en het laatste akkoord van de wedstrijd.

Feyenoord scoorde daarmee thuis in de laatste wedstrijd van 2020 een enorme overwinning, op 5 punten achter koploper Ajax.

Linsen bevrijdt zich bij Feyenoord van een last op zijn schouders

Linsen had al een hattrick gemaakt voor Heracles Almelo en Vitis, en woensdag mocht hij ook de wedstrijdbal mee naar huis nemen als inhuur voor Feyenoord. Met een hattrick tegen Heerenveen (3-0) bevrijdde de 30-jarige spits zich van een zware last op zijn schouders.

READ  Exportgigant van agrarische producten: met boerderijrondleidingen en wekelijks in Nederland

“Dit is een grote opluchting”, zei Linsen, die slechts één keer scoorde sinds hij in de zomer van Witice naar Feyenoord verhuisde. “Er is een enorm gewicht van mijn schouder gevallen. Want laten we er niet overheen komen: het zit nog steeds in je hoofd als je niet scoort als spits. Je zult erover nadenken, dingen zoeken om erin te slagen. Toen ik in mijn auto zat en zag dat de mensen in hun auto me herkenden, wist ik wat Ze denken erover na. Ik heb het ook veel gehoord van mijn medespelers “, zegt Linsen.

Op de wedstrijdbal die Linssen mee naar huis mocht nemen, schreven zijn ploeggenoten de tekst “Het is tijd”. “Dit is ook het geval”, zegt Limberger. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen. Ik ben vooral blij dat het me vandaag is gelukt. “