Vitesse completeert het deelnemersveld van de achtste TOTO KNVB Bekerfinale

Donderdag 17 december 2020 om

Dominic Mostert17 december 2020 Laatst bijgewerkt: 22:56

Vitesse was de laatste club die zich donderdagavond plaatste voor de achtste finales van de TOTO KNVB-beker. Het team van coach Thomas Leach bracht een vrij eenvoudige avond op bezoek bij Willem 2 en won met 0-2. De miljoenste Manhoff en Thomas Bittenk scoorden de doelpunten. Vooral in de tweede helft was Vitesse veel sterker dan Willem II, maar hij slaagde er niet in om tot een mooi resultaat te komen.

Vitesse begon hard aan de wedstrijd. In de negende minuut naderde Loïs Openda Robin Reuter, maar twintig minuten later brak Vitesse een betovering bij Tilburg. Aan de linkerkant combineerde Osama Darvalo en Ubanda; Een pass van laatstgenoemde werd gevolgd door een slechte onderschepping door Leroy Ouso. De rechtsback legde de bal per ongeluk terug voor Darvallo’s voeten, die de scène onder grote druk hield en naar Manhoff stuurde. Bukhari rechts verscheen en eindigde aan het einde van de mail.

Voor het einde van de eerste helft kreeg Willem II nogal wat kansen om de stand in evenwicht te brengen. Sebastian Holmen knikte in het eerste doelpunt uit een hoekschop van Jorkim Saglam en Rymco Pasver schoot een afstandsschot van de laatste. De doelman van Wittese kon de bal niet onder controle krijgen, waardoor Che Nunnelly van dichtbij kon scoren, maar het doelpunt werd afgelast door scheidsrechter Sander van der Eyck wegens buitenspel.

In de tweede helft was Vitis de beste. De bezoekers slaagden er na rust slechts één keer in om het machtsverschil om te zetten in een doelpunt, maar ze hadden een kans: Openda schoot weg nadat Osama Tanan hem wegstuurde, de inzet van de laatste ging over de paal en Mattis Perot stond in het verleden tegenover het schot van Ruiter en Riechedly Bazoer. Witesse had een ruime voorsprong moeten afleggen, maar bleef op 0-2.

READ  Deze vijf plaatsen in Nederland liggen slechts een uur uit elkaar

Het enige doelpunt in de tweede helft kwam na 62 minuten. Willemn-verdediger Holmen stuurde een slordige pass door de as, die werd onderschept ten gunste van Wettice. Via Tanani kwam de bal bij de invaller van Poitink, die vier minuten na binnenkomst scoorde. Tien minuten voor tijd werd Willem II een geweldige scoringskans ontzegd na een vermeende overtreding van John Yebuah op Bazor. Pasphir maakte vervolgens thuis een goede redding op basis van een weddenschap van Vangelis Pavlidis, waardoor het doel van het contact niet meer werd gehaald.