5:3 na 0:3: Anna-Lena Stolze met FC Twente Enschede voordat ze de Champions League ingaat

Spannende weken voor Anna-Lena Stolze en FC Twente Enschede! Nadat je een tijdje geleden de Nederlandse kampioenstitel voor het seizoen 2020/21 vierde, kun je jezelf nu bewijzen door je te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League! De dames van Twente Enschede hebben maar één overwinning nodig om deze droom te realiseren. De tegenstander in de laatste kwalificatieronde is de traditionele Portugese club Benfica Lissabon!

5:3 na 0:3 achterstand: FC Twente Enschede beleeft ongelooflijke playoff-wedstrijd, dankzij Anna-Lena Stolzi

Dat Anna-Lena Stolze en Co naar deze wedstrijd mogen toewerken, is vooral te danken aan het feit dat ze de laatste wedstrijd van de vorige voorronde op verbluffende wijze wonnen van de Servische seriekampioen Spartak Subotica. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd stonden de dames van FC Twente Enschede bijna hopeloos achter met 3-0 – een vroege exit uit de Champions League-kwalificatie hing in de lucht! Maar toen trots en hun partners, kwamen ze op indrukwekkende wijze terug in de wedstrijd. Ze maakten binnen tien minuten de 3-0 gelijk en moesten dus verlengen. In deze extra speeltijd was FC eindelijk niet te stoppen en scoorde nog twee goals, zodat na 120 minuten speeltijd een 5-3 overwinning werd behaald en het ticket voor de volgende en laatste voorronde kon worden geboekt!

Afkomstig uit Duitsland: Ex-Stockelsdorferin ondersteunt de familie graag

Anna Lina schorste zichzelf alleen met een 1:3 touchdown en scoorde zelf 2:3 in de 84e minuut. Ze was ook sterk betrokken bij de 3:3 gelijkmaker, want na een van haar krachtige goals kon de Servische doelman alleen maar naar voren klappen , dus Haar teamgenoot Kalma scoorde de belangrijke en veelgeprezen gelijkmaker. Anna Lina moet vooral gemotiveerd zijn geweest, want haar vader Frank en opa Klaus reisden naar Nederland voor de wedstrijd en steunden haar en haar teamgenoten vanaf de zijlijn!

READ  EM 2021: het Duitse team - de grote verrassingszak

“Dat was geweldig! Wat voor spel?” Anna-Lena geloofde het na de wedstrijd niet in een gesprek met de LN-sportbel. “Dit was een van de meest gewelddadige games die ik ooit heb gehad”, wat inzicht geeft in haar emotionele wereld. In de laatste kwalificatieronde, die bij een gunstig resultaat gekoppeld wordt aan de overstap naar de groepsfase van de CL, ontmoet je op dinsdag 31 augustus vanaf 19.30 uur de Portugese club SL Benfica Lissabon. De voormalig Stockelsdorferin lijkt nu al erg gefocust en vastberaden op deze specifieke wedstrijd: “Nu staan ​​we natuurlijk ontzettend te popelen om de groepsfase van de Champions League te halen! Benfica is natuurlijk niet de makkelijkste tegenstander, maar de wedstrijd is ook zeker mogelijk voor ons!”. Overigens: Als Anna-Lena Stolz en FC Twente Enschede al de belangrijkste Europese internationale clubcompetitie hebben weten te bereiken, dan kan het weerzien met Wolfsburg, van wie ze tot de zomer van 2022 werd uitgeleend aan FC Twente Enschede, niet buiten geoordeeld.