4-0 nederlaag Engeland tegen Hongarije en Nederland op doel |  Sport

4-0 nederlaag Engeland tegen Hongarije en Nederland op doel | Sport

Wolverhampton/Rotterdam – Het Engeland van vice-kampioen loopt meer risico op degradatie naar de Nations League dan ooit tevoren. In de Duitse Groep 3 leden de Engelsen een 0:4 (0:1) nederlaag tegen Hongarije.

Freiburgse spelers Roland Sly (16 min/70), Zolt Nagy (80) en Daniel Gazdag (89) maakten in Wolverhampton de doelpunten voor de bezoekers. Daarnaast zag de Engelse verdediger John Stones (82) door herhaald spel geel en rood. De ploeg van hoofdcoach Gareth Southgate, die nog niet heeft gewonnen, bleef op de laatste plaats staan, wat uiteindelijk zou leiden tot degradatie naar de tweede klasse. Aan de andere kant leiden de verrassend sterke Hongaren de groep voor Duitsland na vier speeldagen.

Ook de Nederlander, die wordt gecoacht door voormalig Bayern München-coach Louis van Gaal, is op weg naar het eindtoernooi. De ploeg van Van Gaal verloor in Poule D niet en versloeg dinsdag Wales met 3-2 (2-1). Noua Lang (17) en Cody Gakbo (23) maakten de twee doelpunten van de koplopers in Rotterdam. Brennan Johnson (26e) scoorde voor het Welshe nationale team – toen werd het rommelig. In de tweede minuut van de verlenging maakte Gareth Bale een strafschop gelijk. Enkele seconden later scoorde Memphis Depay de bekende Nederlandse winnaar.

Ook met Stefan Koontz en Turkije gaat het goed. Turkije won dinsdag ook zijn vierde wedstrijd in League C door Litouwen met 2-0 (1-0) te verslaan. De voormalige Duitse Bundesliga-spelers Kahn Ayhan (37 minuten) en Hakan Kalhanulu (54) maakten de twee doelpunten. Turkije blijft op de eerste plaats staan, wat uiteindelijk een gerichte promotie naar de tweede klasse zal betekenen.

READ  Medailletabel Olympische Winterspelen 2022: Noorwegen domineert voor Duitsland